Posts

Showing posts from January, 2011

Daddy and Me...

So, daddy datang 2 days ago... Not to visit me... Tapi dia ada meeting kat Putrajaya. Since aku ada kat Shah Alam, I would be an awesome driver to drove my dad around town...
I amik cuti yesterday. Bawak daddy pegi Putrajaya. Neves kot, why? Sebab berpura-pura dengan ayah that I know the jalan to Putrajaya but I really didn't. Nasib baik dah tanya Khuza and Pa'an awal2, so ada sket la clue dalam otak nie nak pegi P.Jaya.
Anyway, balik je Putrajaya, kitorang pegi Uptown. Daddy beli kasut and also belikan aku kasut. 2 pairs... Demand sangat kau, Amar! Hahahaha...
And two hours ago, hantar ayah balik ke stesen bas ntuk amik balik ke Terengganu... Thanks daddy for visiting... It was great... Nanti daddy datang lagi angkut mummy and siblings...
Can't wait.
Pictures will be updated, ok.
Hehehe...
p/s: saya hanya bergedik di sini dengan menggunakan "daddy" and "mummy", ok. saya tak cam tu kat umah... :)

Practical oh Practical...

Image
Okay...
Currently I am performing my 2nd professional training in Shah Alam, Selangor. This is based on the course syllabus that state all Diploma in Culinary Arts students shall be sent to training in semester four and six (two times!!!)
So, basicly this is my 2nd practical / sixth semester. My first practical was in Malacca, in Mahkota Hotel. You can google it.
This time, I will spend another 4 months in Kelab Golf Sultan Abdul Aziz Shah...


KGSAAS, Shah Alam.

What do I think of this place?... Hrm... Well, the staff is nice. They do not push me a lot, and let me learn and do my job. So, I feel comfortable and try to get better day by day... I think so lah.
I am given a RM300 allowance every month and also receive RM3 ringgit per hour if I do overtime work. So, I think it's nice la.
Sometimes, staff is not enough, and I have to do double load of jobs and do overtime. But, I don't mind because the overtime is paid.
Compared to a hotel, this place is so much easier to handle and manage …

Antara Abs dan Lemak...

Image
Senangnya nak kumpul lemak... malah, lemak boleh muncul di bahagian badan tanpa sebarang tanda-tanda atau notification...
Tapi... bila nak abs plak... kenapa nak susah sangat?????!
Stress...
Sentapnya hati bila ditegur...
"Amar, kau dah berisi tak reti-reti nak jogging... main skipping ke... "
Haish... Sabar je la... Aku kerja da kat kitchen... Buat benda berat-berat... Dan yang ketara makin berat adalah badan aku sendiri... Kenapa nak ada banyak makanan dalam kitchen tue... Jiwa tak tertahan... Arggggghhh!!!
NAK ABSSS!!!!

Nak macam nie, boleh tak???!

Adakah Anda Biadap?

Image
Hrm...
So, sedang boring kat rumah sewa sorang2, tetiba teringat satu episod Oprah Winfrey yang aku tengok kat DIVA Universal pasal kebiadapan hari-hari manusia. praktikal...



Sekadar Hiasan...
Okay, kalu ikut Wikipedia,
Rudeness (also called impudence or effrontery) is a display of disrespectfulness by not complying with the social "laws" or etiquette of a group or culture.

There are actually banyak jenis kebiadapan yang manusia lakukan setiap hari, even just a simple one, but also considered rude. So, check out the list below, and find out jika anda ada melakukan mana-mana kebiadapan ini, ok.

1) Memotong percakapan orang lain ketika orang tersebut belum habis bercakap.
2) Menjawab pertanyaan orang lain ketika orang tersebut belum habis bertanya.
3) Bercakap dengan seseorang tanpa melihat wajahnya/matanya.
4) Ketika di kaunter urusan, bercakap menggunakan telefon bimbit dan buat pekerja di kaunter urusan tu seperti tidak berguna.
5) Menggunakan telefon bimbit ketika makan (especially…

Run baby, RUN!!!

Image
Hahaha. Tajuk article ni cambest je. Actually, tajuk tu sangat kena-mengena dengan kejadian yang aku hadapi beberapa minggu lalu… 12 Disember 2010, actually…

Pada malam 12 Disember tu, sekitar jam 4 pagi, mata ni masih berkelip-kelip, bengong memikirkan kenapa tak boleh plak aku nak tido padahal keje pukul 7 pagi nanti. Macam-macam aktiviti malam tu aku buat sebab nak tido punya pasal… Baca paper, dah. Kira biri-biri, pun dah. Melompat-lompat sampai penat pun, dah… Last skali, ARGHHH!!! GIVE UP JE LA!!! Memang mata ni terlebih charge siang tadi sampai malam tak bleh tido… Jeles betol tengok roommate aku terbongkang kat atas katil double decker tue. Haish…

Mari mengira biri-biri.... ---> Gambar hiasan hasil dari Google Images. Amik la...
And, bagi sesape je yang kenal aku especially those at the campus, knows that, whenever I can’t sleep, I will maintain awake until the other day comes by. Yeah, giler kan. Skali tu, paper exam start pukul 9 pagi, tapi dalam pukul 5pg I still tak bleh t…

Introduction to Prince Charming...

Image
So, my friend FakhrulZakry (www.fakhrulzakry.com) convince me to do this. He said, it can bring success to my life. I might end up as celebrity in the future. How would that happen? Idk*. Hehehe... I cannot believe that I am actually writing my first blog post. I usually READ blogs, not write them... Anyway, this could fun, kan?


Yang mata hot semacam tu is Fakhrul Zakry... the other one is Badrul... Sooner or later, I will make further explaination about spesis manusia dua orang nie...
Speaking-speakang sebab bila writing guna lappy, automatik jadi cam tu... Kenapa ye? Idk*...

Wonder about my look? It's not a big secret... Bleh scroll down this picture below...


... Saye la nie, tengah makan mee bandung...
Anyway, I'm gonna stop here. I'm not going to post a long article for my first post... Hehehe... And no, tajuk post ni memang takder kena mengena dengan saya... So, just ignore...

p/s: *Idk means; I DON'T KNOW...

OH WAIT!!!
Before I forgot, just wanted to wish everybody a...
H…