Posts

Showing posts from April, 2011

Terakhir Kali Di Dungun

Report sudah hantar...
Final kitchen pon da lepas...
Pagi nie je tinggal theory exam...
Itu pun online je, kat McD...

Apa lepas nie?

Tak sangka da habis diploma...
Realiti ke nie?
I was once can't wait for diploma to end,
but when today come, it's for real...

I'm leaving UiTM Dungun and have completed 6 semester there...
So fast...
So sad...
To leave all the joy and sweetest memory that I've gained there...
My friends...
Those who I'll always cherish...
Really2 going to miss them...

Busy Bukan Sekadar Itu...

Ok, fine. Balik rumah ingat nak duduk2 rileks je... but there's more than that when you are a grown up 21 years old.

Aku suppose aku balik rumah nak buat report and buat assignment ntuk final kitchen je... tapi sememangnya jadi dewasa aku kena amik juga pelbagai tanggungjawab ntuk meringankan beban dalam family aku nie... Aku bukan mengadu ye, aku cuma nak berkongsi... Dan benda nie sedikit sebanyak buat aku sedar yup, orang2 lain yang da ada pekerjaan tetap, busy di tempat keje, dan kemudian balik rumah still ada benda nak kena handle... Memang susah ye jadi dewasa.

Apatah lagi yang da jadi parents. Bangun pagi nak buat makan anak2, ada yang bersekolah, ada yang masih nursing atau budak lagi. Kena pikir nak hantar anak2 pegi sekolah, nak hantar yang infant pegi pusat asuhan, pastu nak gie keje lagi, nak handle stress kat tempat keje dengan staff2, dengan boss, dengan segala.

Nak kena pikir due date keje, boss nak bila, dekat mana, kena gie meeting sana sini, outstation lagi, da a…

Rambut.

Image
Hi all.
A very short entry today...
I just want to say...
I'm botak again...
Why?
Buat report and recipe menjadikan aku mereng...
Sabor je lah.

Haish...

Nasib baik this is the very last final exam for the DIPLOMA!

I guess I have to suck it up, and get it over...

P/S: Pic below might scare some children [ekk?]...

Haha.

Kisah Pulang ke Terengganu dan Final Exam...

Okay... as for today, aku dah 2 hari balik Terengganu... Huhuhu... Excited giler masa nak balik tue... Yelah, nak tengok cam mana family aku, Kuala Berang yang aku sanjungi tue, mesti da banyak berubah... Well, masa aku sampai tak banyak mana pon berubah... But now, ada 7-Eleven baru kat area depan rumah aku. So yeah, it would be easier la kalau aku nak beli apa2 tengah2 malam... Perjalanan nak balik Kuala Berang very longggggggg...
Begini ceritanya...
Pagi tu merancang nak balik pukul 9pagi... semangat siap tido awal nie... Sementara lena dibuai tido tu, tiba-tiba dikejutkan oleh Fazli Nordin... ku tengok jam 8 pagi... I was like, apahal tiba-tiba nak kejut aku nie... yelah, dia jarang bercakap ngan aku sekarang, segan ke, ape ke aku pon tak tahu kat mana tak kena... Anyway, rupa-rupanya dia nak ajak aku pegi KGSAAS kejap, nak amik gambar ntuk report katanya. Make sense, sebab banyak kot gambar tak ada.
So, then aku gerak la ngan Fazli gie KGSAAS. Dalam sejam tue, kitorang blah and then…

The Very Last Day in Shah Alam... and Returning Soon...

Hari ni, tanggal 10 April 2011 menjadi sejarah [ewah]... Sebenornya, last day aku kat Shah Alam... Hari nie, aku stay Shah Alam, buat event business part time aku kat Sepang, and lepas je event tu, balik ke rumah sewa, dan berkemas-kemas ntuk pulang...
Dan kali ini bukan sekadar propa cakap je nak balik, tapi sememang-memangnya akan balik ke Terengganu... Mengapakah perasaanku begini? Tatkala hati meronta nak balik ke kampung halaman, tiba2 datang sayu dalam hati bila terlintas di kepala nak balik...
Mungkin benar kata orang, bila travel sebagai seorang pelajar nie, bila tiba je waktu ntuk pulang, memang biasanya sedih... sebab bukan sekadar meninggalkan tempat itu, tetapi meninggalkan juga segala memori manis dan pahit yang terkumpul sepanjang tempoh menetap...
Ye. Aku akan merindui suasana Shah Alam. Merindui bunyi gitar dan gelak tawa dalam rumah sewa dengan housemate2 aku yang giler2 nie... 
TETAPI! Sebelum aku dan korang yang baca nie nak masuk mood sayu sekali ngan aku, hendaklah an…

Masa Untuk Pulang...

Hari nie dah masuk 9hb April 2011, empat hari selepas tamatnya latihan praktikal kat KGSAAS... And aku masih di Shah Alam... Mengapa masih di sini?
Hrm... Rewind balik apa aku dah buat selepas tamat praktikal ari tue... Well, aku settlekan problem dengan H.R Department, settlekan hal2 barang ntuk report, amik borang evaluation, buat business [still rahsia, belom masa ntuk diexposekan], settlekan hal2 dengan abang Rahiza dengan facebook dia... Apa lagi ya?
Daddy da banyak kali call pasal balik rumah nie. Macam2 alasan aku bagi; tengah tunggu elaun la, tunggu sijil la... Memang pon, tapi semalam dah confirm dengan h.r, kalau tak sempat bagi, dia akan poskan sijil and bank in duit... So, next time kalu babah aku call, aku memang tak ada alasan yang munasabah lagi nak bagi kenapa asyik delay balik...
Kecuali dua tiga hari nie, aku busy dengan event business part time aku. Kena ulang alik from Shah Alam to Bangsar. Memang penat ye berbusiness. Padanlah aku tengok yang buat business memang jar…

Mula Merasa Kehangatannya...

Image
So, yay! Aku sudah tamat latihan praktikal di KGSAAS Shah, Alam. Fuh! Sekarang keje aku duk goyang kaki je kat rumah sewa sambil tunggu dapat duit elaun terakhir serta sijil praktikal and then memandu pulang ke Terengganu tempat lahirku... Huhuhu...

Happy2 gak. Tapi baru aku tahu. Belom berakhir lagi. Masih ada final teori exam and final cooking exam. Aku asyik mengingatkan diri, semuanya akan berjalan lancar... sehingga la tarikh2 final itu diumumkan berserta dengan panel... Terus naik cuak aku. Tengok kat bawah nie.


Hah. Amik kau! Padan muka!