Saturday, June 25, 2011

Exotic Food Much??!!

Okay, so kita di Malaysia takder banyak sangat exotic food. Maybe di Sabah and Sarawak ada banyak makanan exotic macam ulat putih gemoks2 yang duk dalam busut atau batang2 pokok. Itu je yang aku tahu.

So, sekarang nak tunjuk video tentang makanan exotic kat negara China. Orang Cina percaya bahawa makanan yang baik ntuk kesihatan ialah makanan yang fresh, and by fresh, I really2 meant it. Sila scroll ke bawah and tengok video dari YouTube nie.

Dalam video nie, korang akan lihat environment sebuah pertandingan memasak (speed cooking) di China. Menu dia, eheeemmm, ganazzz!!! Ular and ikan goreng fresh2. Siap bergerak-gerak lagi.

Choi! Aku tak suka the fact haiwan dibuat begitu. Tambah2 lagi ikan.

Maybe ramai yang kata cara memasak sebegini sangat kejam, dan harus diambil tindakan, tetapi ini sudah menjadi tradisi and budaya di negara China. Benda yang sudah biasa diorang buat, tengok dan makan hari2. 

Lain pula ceritanya di Korea. Sila tengok je video kat bawah nie. 

Poor octopus, but you do look yummy.

Aku tak pernah makan octopus, apatah lagi yang idop2. So, maybe sekarang bila aku tengok video nie aku rasa macam, OMG, there are a lot of shitload of cruel things to poor animals in the world, tapi... kalau diikutkan, lumrah manusia memang awal2 macam tue. Dulu pon aku tengok mak aku trimmed ikan yang idop2 nak buat masak asam pedas, kesian plak tengok ikan tue. Tapi bila da rasa, esok nak agi!! Wuhuuu...

p/s: as Muslim, my mum kata kalau rasa kesian kat binatang yang kita tengok disembelih / ditrimmed / disediakan especially yang idop2 itew, hukumnya haram makan. So, mum I kata, suck it up, jangan banyak bunyi. It's the circle of life. There's a reason why everything happens.

Tapi,
satu video kat bawah nie,
memang aku takleh terima tahap kekejaman dia.
Fuck all the people in this video.
Sadis.
Tengok sendiri.

I cursed you direct to hell!!!

XOXO, Amar Ridham.

Friday, June 10, 2011

Steve Wilkos Show: TalkShow Yang Buat Kau Berdarah Hidung!

Pernah tengok Steve Wilkos Show? Well peeps, Steve Wilkos is an ex-cop di Amerika and now currently dia ialah seorang t.v host kepada talk show dia sendiri. But, dia bukan host ntuk talk show cam Oprah Winfrey ya. If you expect to see slow talk or nanges2 sambil tenyeh tisu kat hidung sampai merah, oh sorrrrrry wrong channel. In his show, anda akan lihat betapa tetamu jemputan akan dimaki, diherdik dan jugak pernah skali nyaris dicampak kerusi oleh si botak Steve Wilkos ini ya.

Yeah, your my man Wilkos!

Anyway, Steve Wilkos is not a psycho ya nak angin dengan guess show dia, tetapi guess2 yang dijemput ke show beliau sememangnya asshole dan bebal teramat malah kadang2 harus ditampar berkali2 sehingga berdarah hidung. Choi!

Example? Okay. First clip di bawah. Seorang jantan bernama Oscar berusia 21 menafikan ex-gf dia telah memberanakkan anak dia, dan walaupun da 8 bulan lahir, dia tak pernah bertanggungjawab membantu ex-gf ntuk raise the baby. Sila tengok video nie sampai abes kerana, Oscar telah mengambil DNA test before show and the truth bring the other side of him. Seriously, tengok habis ya.

Ini part 4 of the show. Part yang merungkai semua main issue. Nak tengok whole episode, sila la godek YouTube sampai habis.

Okay, 2nd video ialah about a girl, baru berusia 15 tahun, and dia telah contact Steve Wilkos ntuk meminta bantuan ntuk bagitau mummy dia yang dia telah ter-pregnant and yang paling best, dia tak berapa pasti siapa baby daddy sebab dia main ngan dua orang jantan at the time of the pregnancy. Wow. Dasyat.


Poor the mum. Mesti rabak hati dia kalau tahu anak dia nie camwhore.

Ha... video yang last nie la yang dasyat sekali. Nak senangkan cerita, ianya tentang seorang ayah dan anak perempuan yang gemar melakukan hubungan seks. Sumbang mahram much?! Disgusting people.

Ini harus dibagi penyepak.

ONLY IN AMERICA, people! Kalau la ada kat Malaysia macam nie, sungguh tak terbayang aku.

p/s: videos courtesy of youtube and the people who uploaded it on youtube! :)

My Cuti

HolaWest cuti hari nie, hari Jumaat. Maka, nie la peluang aku kalau nak tido direct sampai maghrib, nak buat ape2 aktiviti petang yang aku tak dapat buat masa bekerja tue. Hrm.

The best thing about cuti is, sebab boleh lazy around, bergolek2 atas tilam; bergolek sekali atas sape2 yang ada atas tilam tue, pastu bukak laptop, sumbat broadband and layan facebook, handbook, footbook segala, and last skali bila da buat sumer tu, godek2 balik laptop, nak tengok file2 and folder2 yang berkurun da tak bukak, pastu baru la teringat, "eh, ada lagi file nie ekk... ingatkan da delete... huhuhu"...

Rupa desktop cam bersih, suci je kan, tapi bukak je Local Disk, fuh, bersepah. Lagi sepah dari rambut Kerol.


Tak caya? Tengok nie.

Cantekkk kan????? Nie before kemas nie. Hanjeng taik kucing folder2 nie.  Gambar nak bersepah, movie nak merata-rata. Lagu beribu, dengarnya tidak. Haish. Patutla makan 135GB space dalam local disk.

Okay, fokus kepada topik asal, cuti. Ehehe. Pada ketika saye menulis ini, folder segala telah siap diorganize balik, facebook da check, emel da check, semua da check, apa lagi tak check.

Sekarang da ada masalah. Hari nie cuti, dah tak tahu nak buat ape. Nak buat ape nie? Sapu sampah, lap meja, basuh pinggan mangkuk [tetiba feeling keje plak], SEMUA DAH! I'm so depressed. Kalau la ada wang yang banyok(s), bleh la pegi Mesra Mall kan, layan movie ke, shopping ke... Tapi, disebabkan aku orang miskin tahap pertama, tak dapat nak buat semua tue, sebab duit gaji nak simpan untuk masa depan anak2. Hahahahahah!!! Choi! 

Memandangkan aku ini juga seorang overweight, mungkinkah patut berjoging di luar sana? Tepi rumah da Taman Tasik Sura Hujung, jogging lane ngan exercise facilities pun da ada... Hrm... Joging?... HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA AMAR RIDHAM KO NAK JOGING SURUH BUANG SAMPAH DEPAN RUMAH PON MALAS NAK GERAK BAPAK BADAK KO GEMOK PEMALAS!!!!!!!!!

Astagfirullah'alazim... Bertenang...

Maafkan di atas kesewelan ku sebentar tadi...

Tuesday, June 7, 2011

Wow, It's Malaysian Overrated Music Video

Hi. I'm sure most of you have heard and watched Prema Yin's latest music video called Marilah or Addicted in English version.

What can I say is, the song sucks, and the video is so pathetic. Not that I have anything againts the sexiness displayed in the music video directed by Gambit (local actor), but the thing is, it has such poor quality. Seriously.



People are tired watching sexiness that displayed by the lack of fabric in the body, or sexual act especially like American music videos. As Malaysian, I do not appreciate when other Malaysian try to make videos like the American and other countries' music videos. That only shows lack of creativity and originality.

Oh, please Gambit. You know the sensitivity of Malaysian people, why the heck you direct such a video like that? I know you want to make something different and sexy. You can, but not like this. Taking off bath robe and wearing lingerie is not the only way. I'm glad you finally apologize about the video and about you cursed Malaysian bloggers, it shows u do have some dignity left inside.

Hope you've learnt your lesson.

XOXO.

Sangap...

Sangap... saya dengan sangap... Bukan kerana benda itu ye... U know what I mean. [blink2x]

Actually, sedang sangap melayan sebuah lagu nie. Sangat sangap sampai sanggup buat research pasal lagu nie...

It's I (Who Have Nothing) covered by Tom Jones/Shirley Bassey. Oh my.

Al kisahnya bermula, apabila suatu petang, duduk bertenggek di depan laptop. Dengan YouTube depan mata tapi, takder idea nak menonton video ape... So, tiba2 terjengah dalam kepala otak nie. Ketika itu "American Idol" season 10 sedang howt, and tiba2 terasa nak tengok contestant dia. So, I wrote "American Ido Season 10", and daripada search itu, membawa aku kepada salah seorang top 3 contestant bernama Haley Reinhart.

Terjumpa la satu video di mana dia menyanyikan lagu yang aku mention di atas. Sila lihat performance beliau di bawah:

Love this is so much!!!

Fuh, hangat sungguh... for me la... Bila lagu tu start je, terus instant interesting feeling datang. The music is so dramatic, so this should be one serious song, and it is, when I listened to it till the end. Love this song.

Then, I saw on YouTube, Tom Jones and Shirley Bassey is also singing cover of this songs. I love Tom Jones' version, but was so annoyed by Shirley Bassey's because all she do is scream. Check it out.

Love this one too! And men can totally sang this song with deep voice, like Tom Jones.

Then, comes Shirley Bassey. I have no idea what is going on here. She scream all the time, and I can't feel the song at all.

Sangap teramat sampai tak tertahan. Video nyanyian Haley Reinhart dan Tom Jones itu ku download and convert into mp3 format. I need this songs in my playlist!!! Then, I downloaded a studio version of this song recorded by Haley Reinhart and it is awesome!!! So, I have three different version of I (Who Have Nothing) in my phone!!! Awesome!!!

Check out the lyric! Here:

I, I who have nothing
I, I who have no one
Adore you and want you so
I'm just a no one, with nothing to give you but oh
I love you
You, you buy her diamonds
Bright, sparkling diamonds
But believe me, dear, when I say
That she can give you the Word
(sometimes: That you can give her the world)
But she'll never love you the way I love you
You can take her any place she wants
To fancy clubs and restaurants
But I can only watch you with
My nose pressed up against the window pane
I, I who have nothing
I, I who have no one
Must watch you, go dancing by
Wrapped in the arms of somebody else
When darling it is I
Who love you

Kisah Kaki, Hospital Dungun dan Cellulitis...

Semut oh semut, kenapa engkau gigit aku? Kau tu da la semut merah, skali gigit, gatal nak menyengat. Nasib baik aku bukan semut jugak, kalau tidak aku gigit kau balik...

Siapa sangka ye, gigitan semut nie boleh membawa kepada masalah lain... Aku nie jenis bila gatal2, maka haruslah digaru, nikmat yang sangat2 tu bila dapat kau garu gatal. Giler geram kalau gatal2 tak kena waktu, contohnya masa solat Jumaat. Badan aku nie, wajib gatal masa tengah solat jumaat. Masa khutbah tak, masa berwuduk pon tak, masa tengah solat tu la nak gatal. Paling hebat gatal celah kangkang. Fuhhhhhhh!!! Redha je aku tahan, tak nak batal solat. Memang la boleh gerak tiga kali, tapi cuba la kau bayang, aku nak bukak kangkang sket, pastu garu2?! Tak ke kontroversi satu masjid tu nanti?! Terus kena banned aku ke situ.

Anyway, berbalik kepada cerita garu2 gatal. Aku masa tido, menggaru memang aku tak sedar. Bangun2 je tido, dah terluka kulit aku, penangan menggaru kuat sangat + kuku kasar bak cakar ayam, maka memang harus la ada luka. Usually, bila aku luka cam tue, aku biarkan je dia baik sendiri, sampai dia berkudis hitam. Tapi, dalam kes nie, lain plak jadinya, sakitnya makin mengada2. Bukan main lagi. Luka kecik bak taik, sakitnya macam luka satu kaki. Sampai la satu hari membesar dan bengkak seperti gambar di bawah ini:

Sila lihat kaki kiri. Gemok kan? I called it "Pregnant Foot".

Dengan kesakitan dan denyut-denyutan, aku pon pergi la Hospital Dungun sekitar jam 11.30mlm selepas aku balik dari keje. Disebabkan malam, aku terpaksa masuk area emergency la... So, bila da check, doktor tu kata ada jangkitan kuman. Siap cakap nak tahan aku dalam wad lagi. Sungguh terkejut, ingatkan bengkak biasa2 saje, bleh la mengada nak mintak krim dengan pil tahan sakit. Rupanya, jangkitan kuman. Masuk wad? Sorry, aku tak suka masuk wad, especially bila dia kata nak masukkan air ubat pakai jarum kat tangan tu. OOOOOOOH! Major NO NO kalu nak sumbat2 jarum kat sekitar tubuh badan aku nie. Aku tak suka!

So, aku cakap, tak nak. Biar makan ubat je. Memangkan masa tu malam, farmasi tak berapa nak buka, so, dia just bagi ubat cukup2 ntuk malam tue je, and dia suruh datang balik keesokkan harinya. So, malam tue, aku balik la... Dengan harapan, esok dapat jumpa doktor yang bleh bagi ubat yang power sket kat aku, supaya cepat kecut bengkak nie... Amazingly, ubat yang dia bagi malam tue, sangat mujarab. Bengkak tak surut, tapi sakit dia terus hilang. Hilang terus. Cuma rasa tak selesa je... :)

Petang esoknya, aku gie la Hospital Dungun tu. Kali nie, dekat area terbuka, yang emergency tu, ntuk emergency je la. Kat area terbuka nie, ada la macam kaunter penapisan, ada sorang nurse and sorang pembantu perubatan yang akan buat first check up like amik tekanan darah and suhu cam tue. Kat hospital area rumah aku pon ada jugak... So, bila aku dah register, and dia panggil ntuk buat first check up, aku just bagitau kaki sakit je la. Nurse tu kata nampak bengkak, tapi yang buat gua hangin ialah, si medical assistant tue, sungguh sinis dia pandang aku. Dah la sekadar tengok je kaki aku, dia boleh bajet tak ada ape2 pon. Aku bagitau aku da datang semalam, and tunjuk ubat yang aku dapat tue, dia bleh plak gelak pastu lecture aku. Dia cakap "Ubat dalam 2,3 hari baru nampak kesan dia, dalam sehari memang la tak berapa nampak..". Bodoh ke ape, aku tahu la. Masalahnya, ubat tu cukup2 sampai ari tue je, in fact, satu ubat tu dah habes pon, tinggal plastik je, so cam mana nak last 2,3 hari kan???? Tak nampak ke.

Aku cakap la kat dia, doktor malam tadi yang suruh datang. Aku tak tahu ape nie. Dia gelak lagi. Aku bleh dengar dia cakap "Datang buat ape?!, takder ape2 tue." Walaupun nurse tu kata kaki aku nie bengkak, dia go on cakap tak ade ape2. Akhirnya, doktor pon aku tak jumpa, ubat aku yang semalam tu diberi balik kat aku, and aku disuruh balik je. Buat bodoh plak aku datang. Sia-sia je. Tapi yang aku tak dapat terima ialah, masa aku berjalan nak keluar, aku dengar dia gelak2 kat blakang. Ya Allah, sakitnya hati. Aku nie sakit betol, Bukan mengada2 nak datang. Hospital kot, bukan Hawaii tempat perlancongan. Sungguh bodoh dan bebal lelaki medical assistant itu. Nasib baik la aku sakit, kalu ikut mood, kaki aku yang bengkak nie aku sumbat dalam mulut dia. Haish.

Ni lah dia, hadapan Hospital Dungun. One of my not favorite place to go. In fact, should not go.

Keluar dari hospital tu, aku terus tak puas hati. Hajat di hati, nak datang waktu emergency, malam tu jugak. At least, dapat jugak jumpa doktor yang serius. Bukan macam M.A yang tak tahu ape2 tue. Sabar punya sabar, dah 11 malam. Aku terus gerak gie emergency. Aku confius, semalam aku pegi, doktor kata serius, siap nak masuk wad. Aku pegi siang, kena gelak plak. So malam nie aku kena dapat jawapan ntuk buat aku puas hati.

Malam tu, masuk je bilik rawatan, duduk terus atas kerusi. Aku kata kaki aku luka, pastu sakit. Doktor tu tengok kaki aku, terus dia nampak and kata, "Ini jangkitan kuman nie, cellulitis". Wah! Hebatkan, beza antara doktor dengan medical assistant?! Unlike the medical assistant, doktor tu ada effort ntuk pegang dan rasa bahagian kaki aku. Doktor cakap bengkak. In fact, masa tu, doktor lelaki yang merawat aku, terus refer kepada doktor perempuan yang cantik sebelah dia. Sungguh cantik, tapi nampak tegasnya. Biar tegas, tak bodoh macam medical assistant yang berlagak macam tahu semua benda, kan?! Doktor pmpuan tu cakap, kenapa aku datang malam, farmasi tutup, diorang tak dapat nak supply ubat yang power2. Aku pon cerita la kisah aku petang tadi kat dia. Ternyata dia pun terkejut. Aku harap doktor tu buat something pasal benda nie.

Akhirnya, doktor lelaki yang merawat aku tu bagi slip ubat ntuk aku amik esok kat farmasi. Ubat itu untuk 10 hari, dah alhamdulillah, hari nie, kaki aku dah okey sket. Sekarang dah 6 hari rasanya, atau 7. Hey kau medical assistant, kalau kau baca nie, tahu lah betapa aku amat kecewa kerana wujudnya manusia seperti anda. GO fuck urself. Aku nie suka report benda2 macam nie. Aku tak report kat hospital dungun tu tahu, aku go straight to upper management. I have the influence and rights to do so. U have neglected ur work and responsibiliy towards a possible patient. Nasib baik la aku da jumpa doktor sebelum aku datang jumpa kau. Kalau aku jumpa kau dulu, tak ke menangis aku sampai hari nie menahan sakit, sebab kau cakap tak der ape2 kan. Stupid.

Konklusinya, kalau kaki luka, sila cuci ngan ubat. Kalau anda di sekitar Dungun dengan ape2 masalah kesihatan, jika merancang nak ke Hospital Dungun, sila tahan sampai malam, and jumpa doktor kat emergency je. Kalau pegi kat area siang tue, mungkin anda akan digelakkan seperti saya dan disuruh balik terus. Atau gie klinik swasta sahaja.

Untuk lebih maklumat tentang Cellulitis, sila ke SINI.

Dan untuk membaca lagi kisah tentang Hospital Dungun, sila klik di SINI

XOXO.

Hola West

Okay, since cuti sambil menunggu result and masuk degree is soooo long, I decided to get busy by getting a job. First, si Nazri da sibuk carikan untuk aku, sabar je la kau Naz, aku tak dapat nak tolong. Katanya, ada keje sekitar Johor Bahru and also Singapore.  Akan tetapi, maybe rezeki aku tidak ada untuk ke sana, so I stay jobless ----> but not for long... One day I was getting text messages from Sayme and Kerol. Katanya Puan Aisah memerlukan pekerja untuk kedai makan western milik beliau kat Dungun...

And I was like, "Hola West? Kedai Pn. Aisah tue?"... Hurmm... Tak tahu kenapa, aku tetiba dapat instant feeling of interest. Aku rasa cam, ok ape kalau keje kat kedai Pn. Aisah tue. Tempatnya kecil, very cozy, and tengok daripada menu, macam senang saja nak buat... Hrmmm...

So, I told S&K to hold on for a while, sementara aku nak berfikir lagi... And dalam masa 24 jam, aku dah confirmkan dengan diorang, aku amik keje tue... Gaji pon ok, waktu keje, petang saje [4.30pm - 11pm] which is totally great sebab aku nie suka keluar malam segala, and tido pon suka nak lewat, maka *ketidakperluan untuk saya bangun tido pagi2 sangat fabulous!!! Hahaha...

Yes, I finally got a job. Maybe bukan kat hotel pat lima bintang, atau resort yang jauh nun di Singapore atau Johor, but Dungun, antara tempat feveret aku sejak aku buat diploma. Besides, keje ngan Puan Aisah, cool kot dia. Totally an advantage... 


Nie la dia, the HolaWest of Dungun.
My parents was like 'Ingattttttt, Amar yang nak gie keje, kitorang tak suruhhh, INGAT YEEEE!!!"... Maknanya, it was me yang nak pegi sangat keje tue, sedangkan diorang lebih prefer I duk rumah, goyang kaki and berehat je. Ye la, makan free, tidor ada katil selimut sendiri, t.v ada, streamyx ada, semua la ada... So, maka, jika aku nak keluar bekerja, aku dilarang sama sekali meminta wang daripada mereka or my siblings, because, point of working is to make money, not to ask money... So, aku terima segala syarat2 dan peraturan mereka tue, sebab, selain nak independent, and cari duit poket sendiri, aku sangat bosan duk rumah sebenarnya. Hahahahaha...

Maka, bermula dari 14 Mei 2011, bermulalah perjalanan aku sebagai perantauan--->kehkehkeh. Aku stay di rumah sewa Sayme, Kerol and Qayyum buat sementara, and hari pertama bekerja... fuyoo, berdebor bukan main. Yelah, kedai tu operate dengan suami Puan Aisah sebagai lead cook, En. Azmi yang sebelom nie aku tak pernah kenal pon. Cuma tahu dia pernah mengajar kat UiTM je before this... In fact, lepas keje 3,4 hari, baru la aku tahu nama dia Encik Azmi, sebab aku nie memang tak reti2 nak tanya; hahahaha. Communicate pon panggil, "Cik" je... Hahaha... Pn. Aisah pon ada skali... 

Anyway, first day sangat confusing bagi aku. Menu nya ada banyak. Yang itu serve dalam bakul, itu atas paper, itu atas hot plate, itu kalau nak tapau paper nie, ini nak tapau kena paper nie, cara nak tapau cam nie, lipat situ sana sini ---> sungguh mengelirukan sekali... I was like 'Ha?". Hahaha... So many benda nak obsorb,  sama seperti latihan praktikal... Hari pertama memang nak gubra, memang kita nak tolong buat keje, masalahnya, tak tahu flow tempat tu cam mana. So, alhamdulillah, dah nak masuk 3 minggu keje nie, bolehhh la aku buat keje, especially bab2 nak tapau, plating tue. Jadi cashier, amik order, cuci pinggan mangkuk, clear meja, bersihkan kedai... Sungguh banyak talentku... Hahaha... 

Amik kau! Tengok sajalah ini menu,
jangan kata tak cukup pilihan makanan...

Puan Aisah was so nice, dia suruh je aku makan ape ade dalam kedai tue yang aku rasa nak makan. Sesungguhnya offer begitu sangat best sebab aku memang dilahirkan dengan palate dan perut yang dahaga dengan makanan... Lihat le perutkuuu "berapeeeeee bulannnn???????"... Fine, aku buncit, xde kena mengena dengan kamu. Hahahaha. Tapi disebabkan masalah "kemaluan" or "malu2" yang melampau, amat susah ye bagi saya nak pilih and makan makanan dalam kedai tue... Kau tahu, bukan murah barang2 situ, senang2 aku je nak makan?! Tapiii... lapar.... Maka, pilihan yang paling senang, menu yang tak perlu susah2 nak masak atas dapur, cuma harusku panaskan je... LASAGNA... Dan aku akui, sejak makan lasagna kat situ, aku jadi ketagih... Tiap2 hari nak kebas lasagna... Sungguh bebal perot aku, pilihlah yang lain, tapi mengada, sangap nak lasagna jugak...

And hari2 mendatang bekerja di kedai itu, diikuti dengan siri2 "Malunya Aku!"... Siri2 ini bermula dengan kehadiran lecturer2 aku yang mengajar sejak part one sampai la abes diploma nie... Aku tak tahu kenapa, nampak je lecturer datang, aku yang lemah lutut. Sungguh asshole. Aku nie memang segan kot kalu jumpa lecturer. Pemalukah aku? Atau mungkinkah tidak tahu malu??! Sungguh confusing... Selain itu, siri ini juga harus ditempuhi dengan budak2 UiTM yang mengenali aku... Nampak je aku, boleh plak tanya "Repeat paper ke?" sedangkan mereka nampak aku bekerja kat kedai tu nak repeat paper abenda nye. So bebal uolls. Haish...

Hahahaha... So far so good bekerja. Memang susah nak cari duit. Patut la mak ayah marah kalau kita bazir2, sebab duit bukan senang nak cari. Kalau nak bersenang slalu, makan besar2, baju nak beli tiap2 minggu, maka memang kena keje keras la kalu nak merasa semua tue... Saya sudah sedar yeee... Anda pon mula2 la sedor ye... Thanks.

This is all for today. Next time aku update lagi. Tengok la gambar2 sekitar HolaWest nie... And untuk maklumat lebih lanjut pasal HolaWest, bleh klik di SINI.

This is MENU of THE DAY, or TODAY's SPECIAL.

This is the interior decoration of the restaurant. Sungguh cool, isn't it?!

This is one of the famous order, Grill Chicken with Vegetable and Black Pepper Sauce. Yummy!
Disclaimer: Pic is courtesy from Homestay Muslimah (http://homestaymuslimah.blogspot.com/2011/05/western-food-di-pantai-dungun.html)

XOXO.