Friday, June 10, 2011

My Cuti

HolaWest cuti hari nie, hari Jumaat. Maka, nie la peluang aku kalau nak tido direct sampai maghrib, nak buat ape2 aktiviti petang yang aku tak dapat buat masa bekerja tue. Hrm.

The best thing about cuti is, sebab boleh lazy around, bergolek2 atas tilam; bergolek sekali atas sape2 yang ada atas tilam tue, pastu bukak laptop, sumbat broadband and layan facebook, handbook, footbook segala, and last skali bila da buat sumer tu, godek2 balik laptop, nak tengok file2 and folder2 yang berkurun da tak bukak, pastu baru la teringat, "eh, ada lagi file nie ekk... ingatkan da delete... huhuhu"...

Rupa desktop cam bersih, suci je kan, tapi bukak je Local Disk, fuh, bersepah. Lagi sepah dari rambut Kerol.


Tak caya? Tengok nie.

Cantekkk kan????? Nie before kemas nie. Hanjeng taik kucing folder2 nie.  Gambar nak bersepah, movie nak merata-rata. Lagu beribu, dengarnya tidak. Haish. Patutla makan 135GB space dalam local disk.

Okay, fokus kepada topik asal, cuti. Ehehe. Pada ketika saye menulis ini, folder segala telah siap diorganize balik, facebook da check, emel da check, semua da check, apa lagi tak check.

Sekarang da ada masalah. Hari nie cuti, dah tak tahu nak buat ape. Nak buat ape nie? Sapu sampah, lap meja, basuh pinggan mangkuk [tetiba feeling keje plak], SEMUA DAH! I'm so depressed. Kalau la ada wang yang banyok(s), bleh la pegi Mesra Mall kan, layan movie ke, shopping ke... Tapi, disebabkan aku orang miskin tahap pertama, tak dapat nak buat semua tue, sebab duit gaji nak simpan untuk masa depan anak2. Hahahahahah!!! Choi! 

Memandangkan aku ini juga seorang overweight, mungkinkah patut berjoging di luar sana? Tepi rumah da Taman Tasik Sura Hujung, jogging lane ngan exercise facilities pun da ada... Hrm... Joging?... HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA AMAR RIDHAM KO NAK JOGING SURUH BUANG SAMPAH DEPAN RUMAH PON MALAS NAK GERAK BAPAK BADAK KO GEMOK PEMALAS!!!!!!!!!

Astagfirullah'alazim... Bertenang...

Maafkan di atas kesewelan ku sebentar tadi...

No comments:

Post a Comment