Posts

Showing posts from July, 2011

Ramadhan Al-Mubarak!

Image
Assalamualaikum...

I'm sure tadi mesti korang dah check radio, tengok berita, and mesej sedara-mara  sebab nak tahu esok dah puasa ke belom kan? Well, great news everyone! Kita semua akan berpuasa mulai esok bersamaan 1 Ogos 2011 atau 1 Ramadhan.

So, di kesempatan ini, saya nak ucapkan kepada semua yang membaca blog nie,

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK DAN SELAMAT BERPUASA!!!


Ikhlas tau dari saya! p/s: jangan ponteng2 puasa itu!!!

End of Line II

Motif??????? Ingatkan blog ini tidak ada pembaca, tetiba dapat mesej kat phone suruh sambung cepat2 last post. Kat comment pon ada. Hrm... Terharu kejap di malam menjelang 1 Ramadhan al-Mubarak nie.
Huhuhu.
Anyway, sambung cerita dari previous POST. Begini kesinambungannya.
Seawal 9 pagi kitorang bangun tido and gerak gie Hospital Dungun, so kiranya, dapat la buat medical check up. Isi that and this punya borang, and then dia just kata wait until u are called. So, kami pun duduk je la, menunggu dengan penuh kesabaran dan penuh dedikasi demi nak menyiapkan medical check up ini.
Tik...tok...tik....tok..................... ini bukan lagu Ke$ha ye, tapi ini nak bagitau betapa lamanya kami menunggu ntuk nama kami dipanggil. Nak lagi best, our bladder da penuh. Tiga2 kami da nak terkencing tahap gaban, sebab before ke hospital, kitorang singgah 7E beli air supaya nanti ada stock bila nak ubat urine test. Hohoho.
Dalam lebih sejam kemudian, barulah nama kami dipanggil and disuruh ke bilik pemerik…

End of Line...

Yuhuu... :)

Nice, sekarang dah tibe the end of July. Hrm. This month I've been through a lot, I did few interesting activities.

Let me list it for ya.

1) Outside catering for SMK Sura's Co-Curiculum Week!

Tak sangka, such a small stall can be a huge pain in the ass! Ye. Sekolah tu prepares 2 car park spots just for our stall; oh by our I meant HolaWest. Biasalah. U know, penjaja kat sekolah, ape je diorang nak jual, makanan biasa2 standard makan sebab nie je ada bukan makan sebab benda nie sedaap... Da lapar perut, makan ajo!
So, one of the cikgu of the sekolah, who is actually the one owns the two spots at the car park ajak my HolaWest owner to open stall kat situ, mewakili subjek Kemahiran Hidup, which I found quite nonsense sebab masa aku belajar K.H ari tu just blajar buat burger aje.
So, jarang ye kat mana2 sekolah ada stall WESTERN macam HolaWest punya stall. Giler bai. Banyak keje kena settle ntuk bukak stall nie. Kena hias area stall, kena angkut barang tue, barang nie, de…

Ketuk-Ketampi.

Image
Sungguh saya memang tak mahu update blog ini terlalu kerap. Saya mengharapkan orang yang datang membaca blog ini paham bahawa, saya seorang yang baru dalam bidang blogging ini and saya masih tercari-cari ape yang orang mahu baca, dan apa yang saya mahu share dan ape yang boleh saya relate dengan pembaca dan diluah terus ke dalam blog ini. Erm. Tak paham ke? Haha. Takper. That doesn't matter.
Memandangkan agak lama tak update blog nie, saya menghukum diri saya buat ketuk ketampi sambil bogel macam polis buat kat banduan tue, zaaaaaaaaa; just kidding!
Okay. July lately. Agak cepat berlalu ye. So, let me share things happening around. At the end of June, I received the amazing news and offer ntuk sambung degree ke Shah Alam. I'm so excited! Alhamdulillah, ada rezeki sambung belajar... Tak sabar nak mulakan kelas and buat assignment.
As on 14th July 2011, I've officially have been working part time kat Hola West for 2 months, and everything is gooooooood. Tokey baik, nak maka…

Kisah Norma dan Talib.

Image
ATTENTION!!!: Entry dibawah ini dicopy/digarap terus dari empunya laman web http://www.kasihaleeya.blogspot.com/dengan tuan empunya laman web bernama Filla-Nie. So, remember, bukan tulisan saya ye.
Kisah yang harus/wajib anda baca. Saya ketika membaca post beliau menjadi sedih, dan sayu, kerana besarnya ujian Allah s.w.t terhadap insan-insan yang disebut dalam kisah benar ini.
Saya tidak tahu bagaimana hendak menceritakan semula kisah mereka, jadi saya ambil saja hasil tulisan Filla-Nie ini kerana saya rasa penceritaan beliau lebih jelas dan mudah ntuk anda fahami.

Hari nie ada special entry sikit...Aku sendiri tak tau nak start dari mana dan nak start macamana..
Kalau korang perasan sorang blogger nie.. nama dia Moon.. dia antara kawan yang terapat dengan aku.. dan kalau korang follow blog Moon.. korang mesti tau masalah yang dia dan keluarga tengah hadapi sekarang.. Sebenarnya Moon dah puas fikir panjang samada nak buat benda ni atau tak perlu... so sebagai kawan, aku rasa takde salah po…