Sunday, July 31, 2011

End of Line...

Yuhuu... :)

Nice, sekarang dah tibe the end of July. Hrm. This month I've been through a lot, I did few interesting activities.

Let me list it for ya.

1) Outside catering for SMK Sura's Co-Curiculum Week!

Tak sangka, such a small stall can be a huge pain in the ass! Ye. Sekolah tu prepares 2 car park spots just for our stall; oh by our I meant HolaWest. Biasalah. U know, penjaja kat sekolah, ape je diorang nak jual, makanan biasa2 standard makan sebab nie je ada bukan makan sebab benda nie sedaap... Da lapar perut, makan ajo!

So, one of the cikgu of the sekolah, who is actually the one owns the two spots at the car park ajak my HolaWest owner to open stall kat situ, mewakili subjek Kemahiran Hidup, which I found quite nonsense sebab masa aku belajar K.H ari tu just blajar buat burger aje.

So, jarang ye kat mana2 sekolah ada stall WESTERN macam HolaWest punya stall. Giler bai. Banyak keje kena settle ntuk bukak stall nie. Kena hias area stall, kena angkut barang tue, barang nie, develop menu, menu planning and menu costing. Semua agak complicated sket.

Then, on the actual days (3 hari) jualan ok lah, standard macam kat kedai HolaWest jugak. Biasalah, budak2 mana nak mampu nak beli dua tiga kali. Kan? Aku masa budak2 kalau rasa sedap, nak beli lagi cuma takder duit dah, sebab mak bagi duit belanja sekolah menengah pon RM2.40 jer + makan ntuk kelas petang skali. :(

SungguuuuH! Penat ye menjaga kat stall tue, kau tahu la kalau budak2 tu nak makan, mulut potpet2 bising kalau muzik hardcore yang aku dengar kat gigs atau konsert kumpulan Scorpion!!! 

"Abang, abanggg! Nok mende nieeeee! Perent tos" 
... when it's really French Toast...

"Abang2!!!!!!!! Nie brape yaaaaaaaaa?" 
... when the menu and harga betol2 depan mata diorang...

"Abang2!!!! Orang dari takkdi dohh dok dapak airrr! Nok air bangg!!!"
... when we all are super busy!

dan yang penting...

"Hok nie HALAL ke dok nie?????" 

terus tengok muka Encik Azmi ---> ("....") ....

[sabor je lahhh]

Yang penting ya, tapak stall tu kotor-sekotor alam. Kalaulah ada aku snap pic ari tue, kaki nie tak nampak cam kaki dah. Nampak cam kayu arang, hitam je. Time angin kuat jangan kata, dengan berdebu2 giler, semua barang2 kat kedai tuee nak terbang...

Hui2... Balik je dari keje, pengsan kat rumah... Huhuhu. Kesian kitorang... it was a good experience, and I loikeeeeeee it!!! Maybe patut buat lagi outside catering, but just not at sekolah tue... :)


2) Medical Check Up

Owhhhhhh, adik2 jangan jeles abang dah nak sambung degreeeeeeeeeeeeeee!!! Hehehehehehe... So, semua orang rasanya da tahu proses2 nak menuju ke alam universiti/kerja nie. Some of the syarat requires medical check up to make sure we are all clean, healthy and ready to kick it!

But, tahukan anda? Buat medical check up sangatlah memenatkan. Saya mulakan cerita skrang...

Karektor : Aku, Miss Currcova and Miss SimplySiti... (hanya sesetengah orang je yang tahu watak sebenar; kan, Madam Aisyah???!) ehehehe.

Suatu pagi jam 10.30pg, aku, Curcova and SimplySiti bersiap2 nak gie medical check up nie. Bukan main, bawak segala borang2, i.c and benda2 yang diperlukan. Kami bertiga gie breakfast and then terus gie ke Hospital Dungun (ya, Hospital ini lagiiiiii!). Sampai je kat sana, Currcova and SimplySiti dilihat berjalan catwalk dengar penuh bergaya macam Victoria's Secret fashion show, sementara AKU TERKEPIL-KEPIL DALAM KERETA SEBAB DUA ORANG TU TAHU NAIK KERETA SAJA, TINGKAP TAK TUTUP, PINTU TAK KUNCI, KAU INGAT INI KERETA AUTO??????????!!!, maka saya check up kereta itu agar selamat terkunci segala, sebelum keluar berlari menyertai dua orang itewwww.

Sampai aje kat kaunter, terus cakap 'Medical Check Up pelesssss!" dengan penuh bergaya, and surat tawaran tu macam nak tayang depan muka nurse... Tapi nurse itu selamba and terus berkata........

"Sorry uollsssss! Dah penuh, sila pulang kembali ke Hospital Esok jam 8 pagi okay!!! Bukan awak saje DAPAT MASUK UNIVERSITI and nak buat MEDICAL CHECK UP"...

Terus speechless...

Maka kami pulang....

Esoknya kami kembali lagi ke hospital itew, seawal jam 9pagi (masih lewat, sebab kitorang ROCKSTAR!)...
dan kami berjaya memboloskan diri ntuk medical check up, tetapi malangnya....

-to be continued-

1 comment: