Posts

Showing posts from August, 2011

Raya Fever is Here!

Semua da balik! The whole family is here. Kuih da buat, makanan dan tempah, rumah dah cat, pelita da pasang, jadi driver bawak kakak2 shopping tudung berjam-jam; dah! Hrmm... ape lagi. Raya je la belum. Tak sabor la.

And yes, to all the people who know me, once you tegur about my body, size and diameter perut, please expect not to get any respond from me. I'm serious.

Yang penting, mood raya dah menjelma.

So, better cantik2kan ape lagi yang patut, kemas2 rumah lagi, and ape2 la yang patut.

TQ.

My Weird Habit

Image
Okay. I do have this weird habit yang tak dapat nak dibuang. Sejak baby lagi da mempunya habit nie, and I don't think it will stop.
Well, I like to menguntil/mengenyeh/mengumpal bantal. Got it? Like, I take the end of the bantal, kat bucu tue, then I will picit2 that area sepuas-puas hati, like gerammmmmmmmmmmmm tengok benda tue!!! Bila da main benda tu, gigi akan automatik akan dikacip sekuat-kuatnya, and I swear, kadang-kadang kacip gigi kuat sangat, sampai rasa sakit kat gigi.
This is the contoh hasil mengumpal bantal around 3 months.
Huhuhu. Aku tak tahu aku nie spesis apa suka gumpal bantal, but gladly, after bertahun-tahun idop, aku tahu bukan aku sorang je ada habit pelik nie. Rupa2nya, ayah kepada member aku, yang dah beranak pinak pon ada habit yang sama, sampai dia da tua hari nie masih lagi main penyet2 bantal nie...
Nak tido kalau takder bantal gentel nie memang tak syok. Seronok giler!!! Kadang2 bila aku dok penyek kuat sangat sampai merah jari2 nie, tapi still go on!!!!!…

We Was Here!

Image
Hehehe. Masa kerja kat HolaWest, paling tak berkenan kalau ada order roti john, especially kalau tapau punye order.
Tahukah anda, menapau roti john yang panjang itu adalah agak sukar? Well, skrang da tau. 
Ini adalah rupa roti john, in case masih ada yang tinggal di bawah tempurung tanpa broadband atau streamyx.
Usually, bila ada jer order roti john, mesti aku meliar2 check salad, make sure cukup ntok buat filling. Kalau tak cukup, ---> run, run, get lettuce and chop,chop,chop! Hehehe... Same with chili sauce and 1000 island sauce.
Plating the john bread is easy like, spread that and this, and those, lipat and cut. Actually masa awal2 keje, nak potong john nie memang mencabar, sebab jari jemari besar aku ini dok tekan2 roti tu, and bleh tukar nama panggil "roti john lenyek"... Hehehe, tapi lama2 da biasa, cantik aku potong.. Hehe. Tapi, bab nak bungkus memang selalu fail. 
Itu la sebabnya, kalau dapat order roti john, aku slalu suruh co-worker aku, Sayme nama dia yang to…